SAWADEE..!

Der blev taget så mange fotos på turen, at jeg har været nødsaget til at begrænse antallet, samt at bringe dem som thumbnails - du kan se et stort billede ved at klikke på de små.

Du kan vente med at se de store billeder til efter at du har læst teksten, da alle fotos er "sat i serie" samt udstyret med en billedtekst.

Printer du afsnittet ud, vil du "kun" få de små billeder med på udskriften - beklager...

Elefanter ved Khao Sok i Thailand

Jeg har en gang før været i Thailand (2000), og dette var 2.nde gang jeg ankom til dette hektiske og herlige land, hvor glade og charmerende smil er at finde alle vegne.

1.ste dag var fuld af "NÅERH-JA"-oplevelser:

Kabelføringer i byerne som ka´ få enhver dansk elektrikker til grædende at opsige sit job, "hække" af Crinum med deres hvide blomster og store støvdragere, "bjæffende" gekko´er på hotelværelset, larmende knallertere og motorcykler allevegne (- og i døgndrift), sæbe som ikke kan skylles af, og ikke mindst fastmonterede brusere i hage-højde.

- joeh - Thailand er præcis som for 12 år siden...

Denne gang er turen gået til det sydvestlige Thailand, nemlig Khao Lak lidt nord for Phuket - altså ved kysten til det Andamanske Hav.

Ja, det var her den store Tsunami hærgede landsdelen og dræbte 10.000-vis af mennesker i 2004.

I dag er de eneste synlige spor efter tsunamien i 2004, nogle monumenter, evakueringstårne/bygninger for dem som ikke kan nå op til højere beliggende områder i tide, og så evakueringsskilte allevegne.

Stedet for hotellet/resortet lå i den nordlige ende af Khao Lak, ca. en halv times kørsel fra Khao Lak City. Det var ikke den mest shoppingrige del af området, og selvom turismen er hovederhvervet, er her ikke store folkemængder - hvilket var helt fint for mig...

Da resortet er pænt og ryddeligt, er det en markant kontrast til vejene og grøftekanterne mellem disse resort´er.

Her præges naturen af tomme plasikflasker, blå plastikposer, store flamingostykker og ikke mindst plastikdunke - ØV..!

NÅR DET SÅ ER SAGT..! - er faunaen alligevel både rig og spændende:

Stranden er fyldt med 1 - 3 cm. store krabber med øjne på stilke, som piler lynhurtigt rundt på sandet, hvilket gør, at det er mere end svært at fotografere de sky og vagtsomme dyr.

Måske var det et synsbedrag, men en enkelt gang så det ud som om, at de ligefrem rullede på højkant henover sandet - meeen - det ka´ oss´ være at Mekong-Whiskey´en spillede mig et puds...

Krabberne flygtede ned i huller i sandet, og stranden var fyldt med disse huller - overalt var de...

Resoret havde damme med flotte blomstrende Lotus (de har de jo så´n nogle), og udover en enkelt dam med Koi-karper, var alle de andre "søer/damme" fyldt med den snart kosmopolitiske Tilapia mozambicus - og der var MANGE af dem..!

De nærmest piskede vandet til skum, når man nærmede sig kanten...

Stranden lige nedenfor resortet var ikke egnet til badning, stod der i rejsekataloget - Okay..? Måske det skyldes kloakudløb, tænker man - næeh nej..!

Strømforholdene langs Khao Laks kyster er særdeles heftige, og i mere end det halve af året, er de så kraftige, at der rent faktisk drukner en turist om ugen...

Kloakudløb - tjaeh - der er måske alligevel noget om snakken. En mangrove ca. 1 km. syd for resortet lugtede som koak - og når man nu er så nysgerrig som jeg er, fandt jeg da også frem til en slags losseplads, bag et stort og flot sports-resort. Lossepladsen lå helt ud i et åløb, som løb direkte ud i mangroven.

Bevares - der var sat et net på tværs af udløbet, men det tager jo kun knallertstel og brugte kondomer...

Vandet i mangrove-bugten var gråligt uklar, og man kunne blot se 10 - 20 cm. ned i vandet - lige langt nok ned til, at man kunne skimte nogle Egernfisk i vandoverfladen.

Et andet "åløb" til stranden, lå lige bag resortet. Her var
- udover de omtalte affaldsprodukter - MASSER af sorte myggelarver, og en udbredt bestand af udbrudte Tilapia´er - intet andet...
 

Det var lidt om lokaliten, hvor vi boede - næste del handler om Similan Island - en øgruppe som er berømte for deres særdeles flotte koralrev...

Læs også om turen til Similan Island

powered by FreeFind

Det er tilladt at låne artikler, fotos, og tegninger her fra falz.dk
Læs lånebetingelserne
 

Download:
Denne artikel fylder ved download, ca. 1 2/3 sider i A5-format, med en skriftstørrelse på 10 pkt. Times New Roman
- uden billeder..!
Fotos og tegninger skal hentes/lånes separat, og fås derved i en bedre kvalitet.
Dokumentet er i Word-format.
KUN for redaktørere..!

Download artikel
 

Udskrift:
Artiklen bruger 2 stk.
A4 sider - incl. thumbnails.
Tilladt for alle..!