Similan Island

2.nde afsnit af min rejse til Thailand handler om Øgruppen med de mange flotte koralrev, nemlig Similan Island

Havskilpadde ved Similan Island

INGEN - som ta´r til Khao Lak, og som har bare en lille smule interesse for flot natur, misser en tur ud til denne særdeles smukke øgruppe, som ligger blot 50 km. fra kysten.

Sejlturen derud foregik i en af disse hurtigtgående speedbåde i bedste Robinson-ekspeditions-stil, hvor vi som sad forrest i båden, blev kastet rundt i luften, og af al magt prøvede at holde os fast i hvad som helst som var fastmonteret, og som man kunne gribe om...

Sejlturen varede lidt over en time, og indrømmet - vi var en kende lettede, da vi kunne skimte land, og ikke mindst betræde den faste grund - oss selvom vi efterfølgende gik på samme måde som guldrobotten fra StarWars (Trepeo).

På sejlturen derud, så vi flere flyvefisk, som panisk flygtede fra den larmende båd - 30 - 40 meter (eller mere) fløj disse fisk gennem luften, blot 10 -30 cm. over bølgerne - smuk var denne glideflugt. De var dog alt for pludselige og hurtige til at jeg kunne ta´ nogle fotos af dem - desværre...

Nåmen - første stop var i en bugt ud for ø nr. 7 (?). Denne bugt var dykkerguidens (som iøvrigt var fra Belgien) yndlings-snorkle-lokation.

Her skulle man kunne opleve havskilpadder, og sørme - jeg mødte skam én af dem - dvs. - en fra besætningen opdagede den, og da jeg plaskede rundt lige ved siden af ham, var der jo kun mig som han kunne prikke til. Derved var jeg også den eneste som så den - og tog billeder :o)

Døde koralrev

Dødt koralrev

Et særdeles sørgeligt syn...

Men - de flotte og farverige koraller manglede - ALT var dødt..! Guiden fortalte at i april 2010 var havtemperaturen steget så meget, at korallerne blev hvide - ALLE korallerne..!

Ikke ét eneste sted på hele turen, så vi en levende koral - kun "kirkegårde" af afbrækkede koralstykker, som var blevet knust/brækket af de til tider voldsomme brændinger, som øerne udsættes for - pokkers ærgerligt..!

Guiden fortalte endvidere, at han ALTID informerer deltagerne om de døde forhold, inden de bestiller og "skriver under". Problemet med denne tur var blot, at han var hyret af Spies Rejser (rejseselskabet vi var med), og at vi derved først mødte ham på selve turen. I rejseselskabets rejsebeskrivelser blev det ikke nævnt med ét ord - derimod lover Spies Rejser flotte og eventyrlige koralrev (?!).

Så derfor - vil du se flotte (og levende) koralrev, er det IKKE Similan Island, du skal ofre penge og tid på - desværre...

Men kan du "nøjes" med Bounty-strande med kridthvid sand, og skinnende lyseblå vand, en behagelig vandtemperatur, frodige regnskove, og ikke mindst farvestrålende fisk - ja, så er det Similan Island du bør ofte en dag eller 2 på.

Fiskene

Selvom mængden af fisk ikke er så tæt og utallig som i et levende koralrev, var der da fisk at kigge på. De var hovedsageligt af algeæder-typen (korallerne var jo borte), som man jo kan finde i umiddelbar nærhed af store sten og klippestykker.

Gulrygget Kirurg, Pudserfisk, en enkelt Dværgkejser, en Stenfisk, masser af 10-armede blæksprutter som stod helt stille i store stimer, stribede Damsler i massevis, og endelig Zanchlider - jeg så 3 store Zanchlider kæmpe om et territorium, og de var dælme flotte..!

Desværre er de fleste af mine fotos blålige, da jeg ikke kunne finde ud af at få blitzen til at skyde af manuelt - beklager...

Læs også om Markedet i Khao Lak City

powered by FreeFind

Det er tilladt at låne artikler, fotos, og tegninger her fra falz.dk
Læs lånebetingelserne
 

Download:
Denne artikel fylder ved download, ca. 1 2/3 sider i A5-format, med en skriftstørrelse på 10 pkt. Times New Roman
- uden billeder..!
Fotos og tegninger skal hentes/lånes separat, og fås derved i en bedre kvalitet.
Dokumentet er i Word-format.
KUN for redaktørere..!

Download artikel
 

Udskrift:
Artiklen bruger 3 stk.
A4 sider - incl. billeder.
Tilladt for alle..!